به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ در آستانه برگزاري دوره دهم كانون ارزيابي مديران در وزارت كشور خبرنگار این پایگاه با اکبر روشن ضمیر مدیرکل توسعه منابع انسانی به گفتگو نشست.
متن این گفتگو بدین شرح است:
سوال- در آستانه برگزاري دوره دهم كانون ارزيابي مديران در وزارت كشور قرار داریم. آقای روشن ضمیر بفرمائيد كه وزارت كشور از برگزاري اين دوره ها، چه اهدافي را مد نظر دارد و اين دوره ها تا به حال شامل چه تعداد مديران شده است؟
روشن ضمیر: در اجرای تکالیف تعیین شده نسبت به پياده سازي مدل شايستگي عمومي و اختصاصي مشاغل این وزارتخانه صورت پذيرفته است و مطالعات و برنامه ریزیهایی جهت پیاده سازی مدل زیست بوم نیروی انسانی مجموعه وزارت کشور، استانداریها و واحدهای تابعه در 4 لایه صورت گرفته که راه اندازی کانون ارزیابی مدیران یکی از حلقه های واسط مدل مذکور میباشد و به طور خلاصه دیاگرام اجرایی آن به این شکل قابل نمایش است:
تا کنون کانون ارزیابی مدیران برای تعداد 100 نفر از داوطلبان پیشنهادی سمت فرماندار برگزار شده که با احتساب دوره دهم تعداد افراد ارزیابی شده بالغ بر 114 نفر خواهد شد و تا پایان راه مسیر طولانی در پیش است.
سوال: چه شاخص ها و معيارهايي درخصوص مديران پيشنهادي در دوره هاي كانون هاي ارزيابي مديران بررسي و ارزيابي مي شود؟
روشن ضمیر: در راستای شناسایی مولفه های شایستگی انتصاب مدیران با استفاده از نظرات گروه خبرگان و مصاحبهها و نتايج پرسشنامه ها، درنهایت تعداد 19 مولفه شایستگی عمومی و اختصاصی استخراج شد که با توجه به تعداد ۱۱ شغل اختصاصی وزارت متبوع و هدفگذاری در 2 سطح مدیران پایه و میانی و ایجاد تغیيرات وزنهای مورد نظر در هر مولفه بر اساس ویژگیهای سیاسی، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی 31 استان، نهایتاً تعداد 682 مدل شایستگی عمومی و اختصاصی برای انتصاب مشاغل مدیریتی در كانون ارزيابي مديران وزارت کشور مورد ارزیابی قرار میگیرد که فرآیندهای تحلیل و انطباق بر اساس پارامترهای نرم افزاری صورت میگیرد.
سوال: با استمرار برگزاري اين دوره هاي ارزيابي، چه تغييراتي را در اعمال سياست هاي وزارت كشور در مناطق مختلف كشور انتظار داريد؟
روشن ضمیر: به طور خلاصه در خصوص اهم نتایج حاصل از بهره برداری کانون ارزیابی مدیران وزارت کشور در میان مدت و بلند مدت میتوان به 4 مورد؛ تعیین نرم افزاری و سیستماتیک کارکنان واجد شرایط یک پست، تعیین نرم افزاری و سیستماتیک پستهای واجد شرایط یک کارمند، شناسایی مهارتهای فنی-انسانی و ادراکی و ویژگیهای شخصیتی مورد نیاز هر شغل و تدوین مدل شایستگی عمومی و اختصاصی در اجرای برنامه جانشین پروری وزارت کشور اشاره کرد.
سوال - در دوره دهم كانون ارزيابي، مديران پيشنهادي براي كدام شهرستان ها مورد ارزيابي قرار مي گيرند؟
روشن ضمیر: در این دوره، فرماندارن پیشنهادی برای 14 شهرستان؛ رودبار، دالاهو، چاراویماق، ورزقان، ملکان، خوانسار، خمینی شهر، مبارکه، فردوس، لاهیجان، خاتم، سراوان، بانه و پلدختر مورد ارزیابی قرار می گیرند.
سوال- لطفا به عنوان سوال آخر، مباني قانوني و مقررات ناظر بر برگزاري دوره هاي ارزيابي را اجمالا مطرح بفرماييد.
روشن ضمیر: به استناد مفاد دستور العمل اجرایی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفه ای و دستورالعمل اجرايي شرايط عمومي و اختصاصي نحوه انتخاب و انتصاب فرمانداران و بخشداران مصوب شورای عالی اداری، دارا بودن گواهینامه شایستگی عمومی و اختصاصی از جمله شرایط انتخاب و انتصاب مدیران حرفه ای و فرمانداران و بخشداران تعیین شده است. از سوی دیگر به موجب بند (2) بخشنامه شماره 1657363 مورخ 4-11-1396 سازمان اداری و استخدامی کشور، دستگاههای اجرایی موظفند شایستگیهای عمومی مدیریتی کارمندان و مدیران را بر اساس شرایط مندرج در برنامه آموزش و تربیت مدیران آینده دستگاههای اجرایی موضوع مصوبه شماره 11851/93/206 مورخ 5-9-1393 شورای عالی اداری، قبل از انتصاب و یا ارتقاء به سطوح بعدی مدیریتی از طریق کانون ارزیابی مورد سنجش قرار دهند.
نظر شما